Expositie Roland de Jong Orlando

Expositie ``Ritmische Constructies`` van de internationale bekende kunstenaar Roland de Jong Orlando
Het werk van Roland de Jong Orlando behoort tot de stroming van de Concrete Kunst, een geometrisch-abstracte stijl waarbij er geen enkele verwijzing naar de realiteit is. Zijn fascinatie met systemen, patronen, regels en het creatieve gebied tussen wiskunde en esthetiek is duidelijk zichtbaar in zijn beelden. Ritme, harmonie en innerlijke progressie zijn daarbij van groot belang. Zijn sculpturen (veelal in Cortenstaal) zijn opgebouwd uit modules, die hij volgens een bepaald plan produceert, bijv. door het systematisch veranderen van de zaaghoek. Bij het rangschikken van die modules maakt hij soms gebruik van getallenseries (zoals Fibonacci), maar ook spelenderwijs doet hij onderzoek naar mogelijke combinaties, waardoor er verrassende, nieuwe vormen ontstaan. De samengevoegde modules vormen uiteindelijk een nieuw geheel, dat meer is dan de som der delen.
Vanaf 22 september t/m 18 november 2018 is de expositie “Ritmische Constructies`` van kunstenaar Roland de Jong Orlando te bezichtigen.

Namens de Werkgroep Kruitmagazijnen van Stichting Symposion Gorinchem nodigen wij u van harte uit tot het bekijken van de expositie

Schrijf je in voor de Symposion nieuwsbrief!
Ben als eerste op de hoogte van onze nieuwste exposities
We respecteren jouw privacy en zullen je gegevens nooit aan derden verstrekken