“Ritmische Constructies” Roland de Jong Orlando

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
“Ritmische Constructies” Roland de Jong Orlando
Events Details
#
Date

22 September 2018

#
Time

08:00 am - 05:00 pm

#
Venue

Kruidmagazijnen

Namens de Werkgroep Kruitmagazijnen van Stichting Symposion Gorinchem nodigen wij u van harte uit tot het bekijken van de expositie “Ritmische Constructies” van de internationale bekende kunstenaar Roland de Jong Orlando. 
 
Het werk van Roland de Jong Orlando behoort tot de stroming van de Concrete Kunst, een geometrisch-abstracte stijl waarbij er geen enkele verwijzing naar de realiteit is. Zijn fascinatie met systemen, patronen, regels en het creatieve gebied tussen wiskunde en esthetiek is duidelijk zichtbaar in zijn beelden. Ritme, harmonie en innerlijke progressie zijn daarbij van groot belang. Zijn sculpturen (veelal in Cortenstaal) zijn opgebouwd uit modules, die hij volgens een bepaald plan produceert, bijv. door het systematisch veranderen van de zaaghoek. Bij het rangschikken van die modules maakt hij soms gebruik van getallenseries (zoals Fibonacci), maar ook spelenderwijs doet hij onderzoek naar mogelijke combinaties, waardoor er verrassende, nieuwe vormen ontstaan. De samengevoegde modules vormen uiteindelijk een nieuw geheel, dat meer is dan de som der delen.
 
 
U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek op vrijdag, zaterdag of zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur in de Kruitmagazijnen gevestigd op de Dalemwal 19a en 19b in Gorinchem. 
De expositie “Ritmische Constructies” is te zien van 22 september tot en met 18 november 2018. 
 
De Kruitmagazijnen zijn gelegen aan de Dalemwal 19a en 19b, gelegen bij molen “De Hoop”, in Gorinchem. De toegang is gratis.
 

We verwelkomen u graag!

 

www.symposion-gorinchem.nl

Location Map

Schrijf je in voor de Symposion nieuwsbrief!
Ben als eerste op de hoogte van onze nieuwste exposities
We respecteren jouw privacy en zullen je gegevens nooit aan derden verstrekken